مرمت آرامگاه کوروش نتيجه تجربه چهل و چهار ساله بين‌المللي است

به گزارش (chtn) حسن راهساز مدير پروژه اجرايي مرمت در نشست خبري در جمع خبرنگاران گفت: عمليات علمي مرمت و بازسازي تخت‌جمشيد از سال چهل و سه آغاز شد و هم اکنون مرمت و تکميل بازسازي آرامگاه، يک تجربه چهل و چهار ساله بين‌المللي را پشت سر مي‌گذارد .

وي با اشاره به اينکه براي نخستين بار با مطالعات بسيار دقيق و مستند نگاري‌هاي انجام شده در طول سه سال بيش از 180 بلوک آرامگاه به ويژه اتاقک آرامگاه( به جز سکو )برداشته شد اظهار داشت: در حال حاضر ريزنگاره‌هاي بلوک‌هاي آرامگاه به دقت ثبت شده ضمن اينکه بر اساس مطالعات انجام شده روي آسيب‌هاي فيزيکي و تخريب‌هاي انساني مطالعات روندي مرمت نيز انجام شده است .

راهساز طراحي داربست چند منظوره در آرامگاه را کار متخصصان جواني اعلام کرد که از سال 69 توسط بنياد پژوهشي پارسه – پاسارگاد تربيت شده اند .

وي آنها را در زمره دوره دوم مرمت گران ايران برشمرد و افزود: پس از انقلاب تا کنون سه گروه نيروي انساني مرمت کار سنگ تربيت شده اند، بنابراين مي‌توان گفت که تخت‌جمشيد نيروي مرمت کاران سنگ را تربيت مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه تعميرات اساسي انجام شده توسط مرحوم علي سامي در سال 1330 مورد بازبيني قرار گرفتند تاکيد کرد: آرامگاه کوروش در بستري بسيار استوار طراحي شده به طوري‌که پس از 2500 سال هنوز هيچ حرکتي نکرده اين در حالي است که برخي بناها با وجود قطعات بيش از نود تن با يک تکان زلزله حرکت کرده اند .

راهساز اضافه کرد: در فرآيند مرمت ضربه‌هايي که ربايندگان جواهرات آرامگاه در چند قرن پيش به قطعات سنگ وارد کرده اند مشخص شده ضمن اينکه قطعات وزين نيز پس از استحکام بخشي و شناسايي به سهولت و به روش هخامنشي با استفاده از اهرم در جاي اصلي خود نصب شده اند .

وي با اشاره به اينکه براي تکميل مستندنگاري از اسکن ليزر استفاده شد ادامه داد: تمامي مته‌ها و دريل‌هاي موجود در کارگاه مرمت آرامگاه به سفارش ما در آلمان ساخته شده اند.

مدير پروژه اجرايي مرمت آرامگاه کوروش در پايان تاکيد کرد: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته در سال 2010 مقاله مرمت آرامگاه کوروش در کنگره بين الملي لندن ارائه مي‌شود . /118

انتهای پیام/

کد خبر 138710274